Már használja a számlázó programunkat? Szuper! Megfelel az Ön igényeinek, de szeretne mégis különleges számlákat készíteni? Ebben a cikkben csak a számla megjelenésének testreszabásával foglalkozunk!

A dokumentumok megjelenésével kapcsolatos minden megtalálható a Beállítások – Cég beállítások – Dokumentumok megjelenésének beállításai (embléma, szövegek) modulban.

Alapvető beállítási paraméterek

Dokumentum típusa – itt kiválasztja a szükséges dokumentumot, amelynek megjelenését módosítani kívánja

Nyelvi változat – ha több nyelven állít ki dokumentumokat, akkor megadhat sablont minden nyelvi változathoz

Költségközpont – Ha több költségközpontot használ, akkor megkülönböztetheti a dokumentumsablonokat mindegyikre – például különböző színekre, logóra vagy felhasználói aláírásra.

Általános beállítások

Itt található két alapvető lehetőség, az alapértelmezett dokumentum elrendezés vagy az egyedi sablon használatával. Mindig az alapértelmezett dokumentum megjelenési lehetőséget használja. Ha feltölteni és használni szeretné saját sablonját, válassza a második lehetőséget.

Nyomtatási sablonok
Saját sablonok beillesztésére szolgál. Csak HTML formátumban illeszthetők be ZIP-fájlba.

Szöveg beállítások
Itt hozzáadhat további szöveget az alapértelmezett sablonhoz. Egyszerűen írja be a számlán vagy más dokumentumon megjeleníteni kívánt szöveget, majd kattintson a Megerősítés gombra. Használhatja szimbólumainkat is (lásd a jobb oldalon található magyarázatot), amelyek változókként szolgálnak, és a számla adatai alapján kiegészülnek a vonatkozó adatokkal.

Dokumentum fejléce
Állítson be bármilyen szöveget a dokumentum fejlécében. A szöveget a kívánt módon formázhatja – félkövér betűtípus, igazítás, nagyítás stb. (A szövegmező feletti opciók).

A logót mindig csak a címrészre töltse fel Cégembléma a dokumentum fejlécéhez HTML formátban

A dokumentum lábléce

Ugyanúgy működik, mint az előző Dokumentum fejléce szakasznál. A szöveg beillesztésre kerül az E-szamla.com gazdasági és információs rendszer bevezető szakaszába.

További nyomtatási beállítások

Elsősorban aláírás, pecsét vagy más kiegészítő kép beillesztésére szolgál a dokumentumok aljára.

TIPP:  A számlázás megkezdése előtt tekintsen meg egy próbanyomtatást! Így könnyedén ellenőrizheti, hogy mindent az ötletei szerint állított-e be 🙂

Sajár sablonja van, amelyet használni szeretne? Nem probléma! Vegye fel velünk a kapcsolatot, és magyarázza el, hogy miképp szeretné megjeleníteni a sablonját! Írjon az info@e-szamla.com e-mailre!

Leave a Reply